Inschrijven

INSCHRIJVINGEN schooljaar 2019-2020

Bekijk alvast ons aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen.
 

ONLINE INSCHRIJVEN:
TOT MAANDAG 30 SEPTEMBER middernacht.

Maak gebruik van het online inschrijvingssysteem van het Stedelijk Onderwijs Stad Gent. Hiervoor heb je een Mijn Gentprofiel nodig. Dit is een uniek online profiel, te gebruiken bij alle interacties met Stad Gent. Indien je nog geen Mijn Gentprofiel hebt, kan je hier op voorhand jouw eigen profiel aanmaken en dat van jouw gezinsleden.

klik op deze link: MIJN GENTPROFIEL AANMAKEN

Verzamel ter voorbereiding de nodige informatie zoals rijksregisternummer(s), contactinformatie, uw bankrekeningnummer voor eventuele terugbetalingen en indien beschikbaar uw attesten*.

De betaling gebeurt online met uw bankkaart of kredietkaart. 

*Bij online inschrijvingen worden kortingen op basis van leeftijd en bij meerdere gezinsleden onmiddellijk toegekend. Personen die recht hebben op verminderd tarief, hebben de mogelijkheid een geldig attest op te laden bij de online inschrijving. Zodra we jouw attest ontvangen, wordt jouw korting terug betaald. 

Volg stap voor stap de opeenvolgende stadia van jouw online inschrijving. Klik hier voor hulp bij de online inschrijving.

klik op deze link: ONLINE INSCHRIJVEN

Heb je je online ingeschreven? Dan ontang je automatisch de mail "Voorlopige inschrijving confirmatie" om jou te laten weten dat we jouw inschrijvingsaanvraag goed ontvangen hebben. Jouw gegevens worden nu zo snel mogelijk verwerkt. 

De daaropvolgende periode kan je je verwachten aan een bevestigingsmail met als onderwerp "Inschrijving goedgekeurd". Van zodra je deze mail ontvangt, is jouw inschrijving volledig en ben je zeker dat je in september kan starten in het atelier van jouw keuze. 

Opgelet! Het secretariaat zal tijdens de zomervakantie gesloten zijn vanaf zaterdag 6 juli om 19u tot dinsdag 27 augustus om 15u. Online inschrijven blijft na 5 juli doorlopend mogelijk maar de inschrijvingen zullen pas opnieuw verwerkt worden vanaf 27 augustus. Wie zich tijdens de vakantieperiode online inschrijft, zal dus even moeten wachten op de verwerking en de definitieve bevestiging van zijn/haar inschrijving. 

Online inschrijven is enkel mogelijk als je een Belgisch rijksregisternummer of bis-nummer hebt. We helpen jou graag verder aan het onthaal indien dit niet het geval is. 
Voor de opleiding cross-over kan er niet online ingeschreven worden, enkel aan het onthaal.
 

INSCHRIJVEN AAN HET ONTHAAL
TOT MAANDAG 30 SEPTEMBER 19u00

Wie zich aan het onthaal wenst in te schrijven kan tot maandag 30 september 19u terecht op het secretariaat van de academie, Offerlaan 3, in Gent.
Klik hier voor een overzicht van onze vaste inschrijvingsmomenten.

Breng het volgende mee, indien voor jou van toepassing:
rijksregisternummer(s) van de in te schrijven leerling(en), uitpas met kansentarief van de in te schrijven leerling(en), inschrijvingsbewijs andere academie met vermelding van het volledig betaalde inschrijvingsgeld, attest of document uitgereikt in september 2019 (wie voor september inschrijft en nadien een geldig attest binnenbrengt, ontvangt een terugbetaling tot het verminderd tarief)

Betaling op het secretariaat is mogelijk via bancontact of cash


TARIEVEN schooljaar 2019-2020:

  -18 jaar 18-24 jaar +24 jaar
Volledig tarief € 80       / € 337
Verminderd tarief € 56 € 155 € 155

note n°1: volwassenen jonger dan 24 jaar hebben automatisch recht op verminderd tarief
note n°2: deze tarieven zijn inclusief het ateliergeld van 13 euro voor kinderen & jongeren en 23 euro voor volwassenen.

Wil je weten of je recht hebt op verminderd tarief van het inschrijvingsgeld?
Bekijk hier de voorwaarden.

Opleidingscheques worden aanvaard bij loopbaanbegeleiding, bij opleidingen die erkend zijn in het kader van betaald educatief verlof of deel uitmaken van een persoonlijk ontwikkelingsplan.
Bekijk hier de website van de VDAB 
 

  -18 jaar -18 jaar 18-24 jaar +24 jaar
    2e gezinslid    
Uitpas met kansentarief € 13,40 € 8,60 € 26,40 € 62,80

note n°1: het betreft een Uitpas met kansentarief voor de inwoners van Gent, Destelbergen en Merelbeke. Een Uitpas met kansentarief kan je herkennen aan het nummer op de achterzijde van jouw kaart: wanneer het voorlaatste cijfer 1 is, heb je recht op het kansentarief.
note n°2: Uitpashouders die in aanmerking komen voor het kansentarief nodigen we uit zich in te schrijven aan het onthaal van de academie. Dit geeft ons de kans jou meteen de korting toe te kennen waar je recht op hebt. Wens je je toch online in te schrijven, dan storten wij het resterende bedrag terug van zodra je langs komt op het secretariaat met een geldige Uitpas met kansentarief van de in te schrijven leerling(en).
Hier vind je meer info over de Uitpas met kansentarief.

 

 

Website door Academie voor Beeldende Kunst. Juridische informatie en privacy.