Tentoonstelling eindwerken SPECIALISATIE

zo, 16/06/2019 t.e.m. zo, 23/06/2019
Tentoonstelling eindwerken SPECIALISATIE

Op 16 juni zet Stad Gent de deuren van de oude Bib aan het Zuidpark weer open. Voor de studenten Specialisatie van de Academie is dat de bekroning van hun opleiding en een unieke kans om hun eindprojecten te delen met het publiek in deze prachtige ruimte. 
Na 6 jaar artistiek onderzoek en experiment in de ateliers van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten, maken ze ons deelgenoot van hun visie over kunst, hun blik op de wereld, in traditie en vernieuwing. Naast vormelijke reflecties blijken levensvragen en de condition humaine belangrijke thema’s. Wat maakt de mens tot mens? Met gevoel voor humor en poëzie.

Meer dan 60 studenten nemen ons een week lang mee in hun passie en staan je graag persoonlijk te woord over hun werk en discipline: animatie, beeldhouwkunst, fotografie, grafiek, illustratie en beeldverhaal, keramiek, mixed media, schilderkunst, tekenkunst.

Naast de individuele presentaties van de afstuderenden tonen àlle studenten van de vernieuwde Specialisatie een uitloper van hun werk in TAKE-CARE, een 'expo in de expo'.
Zij nodigen de bezoeker uit om een stukje mee te nemen, te koesteren, te doen verdwijnen, te verspreiden …

Het uitdagende gebouw stimuleert urban interaction: de schilders werden uitgenodigd tot interactie met het Zuidgebouw zelf, voorbij het canvas.

Kom langs, praat met de kunstenaars over hun werk en de academie, blader door de schetsboeken, portfolio’s, publicaties en een uiteenlopende verzameling drukwerk van afstuderende studenten…
en neem een stukje van uw favoriete werk mee naar huis. 

Lees hier meer over de deelnemende ateliers en kunstenaars

Vernissage:
Zondag 16 juni om 10u met onze Schepen van cultuur Samir Souguir,
Cabaretti Orchestraperformance en filmvoorstellingen...

De tentoonstelling loopt van 16 juni tot en met 23 juni.
Open op maandag tot en met vrijdag van 16u tot 20u, zaterdag en zondag van 10u tot 18u.

#meeracademie

adres: 
Oude Bibliotheek Zuid - Woodrow Wilsonplein, 9000 Gent - ingang Wilsonplein
BijlageGrootte
PDF icon perstekst_expo_def_versie.pdf5.14 MB

Website door Academie voor Beeldende Kunst. Juridische informatie en privacy.