Tentoonstelling RE-BILD eindwerken fotokunst specialisatiegraad

vr, 15/06/2018 t.e.m. zo, 17/06/2018
Tentoonstelling RE-BILD eindwerken fotokunst specialisatiegraad

De tentoonstelling RE-BILD vormt het sluitstuk van de specialisatiegraad fotokunst van de Academie voor Beeldende Kunsten Gent. De vijf afstuderenden – David Bruneel, Eric De Loof, Jeroen De Wandel, Christophe Simoen en Erwin Van den Brande – tonen hun beeldend onderzoek van de voorbije twee jaar, elk met hun invulling.

Ze kozen RE-BILD als gezamenlijke titel voor dit project, waarin het beeld en het herdefiniëren ervan een belangrijke rol speelt. Het hergebruik heeft voor de vijf een verschillende betekenis. Het is fascinerend te zien hoe dit proces wordt gefinaliseerd in een expositie. 

David Bruneel's beeldende fotografische queeste ligt in het gegeven van de rand: beelden ergens tussen tonen en verbergen, tussen verschijnen en verdwijnen, de grens van de abstractie opzoekend.

Eric De Loof vertrekt vanuit het sociaal-maatschappelijke thema ‘donorschap’. Onder de titel ’Hope for a new life’ toont hij het verhaal van het transplantatie-team van het UZ Gent. 

Jeroen De Wandel herinterpreteert eigen en gevonden beeldmateriaal en verwerkt dit tot een nieuwe vormgegeven realiteit waarin het experiment een belangrijke rol speelt.

Christophe Simoen schetst in ‘And if there was paradise’ de desillusie van de paradijselijke taferelen die ons door de media worden voorgehouden. 

Erwin Van den Brande speelt in op de actualiteit waarin hij een toegenomen timiditeit rond naakt en seksualiteit waarneemt, dit in contrast met de seksuele revolutie uit de jaren 60. Door gebruik te maken van vintage View-Masterbeelden stelt hij deze preutsheid en voyeurisme anno 2018 in vraag.

Artiesten:
David Bruneel, Eric De Loof, Jeroen De Wandel, Christophe Simoen en Erwin Van den Brande 

Curator: Rudi Bogaerts

Locatie: Yugen, F Lousbergskaai 21, Gent

Openingsuren en randactiviteiten

Vrijdag 15/06:  19u30-… vernissage + dj set Sonny Poloni
Zaterdag 16/06:  11-21u
Zondag 17/06: 11-19u ‘gallerist day’ met in de namiddag een optreden van Karen Willems (Pascal Deweze, Zita Swoon, Inwolves) en Margaret Hermant (violiste bij Echo Collective…) (o.v)

Facebookevenement voor sneak previews!

http://davidbruneel.be/
http://www.jeroendewandel.com
http://erwinvandenbrande.com/
https://christophesimoen.com/

adres: 
Yugen, F Lousbergskaai 21, Gent

Website door Academie voor Beeldende Kunst. Juridische informatie en privacy.