Beeldhouwkunst

BEELDHOUWKUNST

De opleiding beeldhouwen en ruimtelijke kunst is een labo voor 3-dimensioneel onderzoek waarbij je stap voor stap je eigen ruimtelijke vorm- en beeldtaal ontwikkelt.
In de eerste 2 jaren van de beeldhouwkunst laten we je via gerichte opdrachten kennis maken met de vele facetten van de beeldhouwkunst: van boetseren in klei, over studie naar levend model, het maken van gipsen mallen, leren waarnemen van verhoudingen, compositieoefeningen met allerhande materialen als hout, metaal, steen, object trouvé... alsook het werken vanuit een concept of brainstormen rond een (zelfgekozen) thema. Spel en onderzoek staan hierbij voorop in dit leerproces.
In de daaropvolgende jaren zal steeds meer de klemtoon gelegd worden op het ontwikkelen van een eigen beeldtaal en het ruimtelijk onderzoek in de meest uiteenlopende vormen, materialen en onderwerpen. De leerling is vrij zijn individueel leertraject uit te stippelen waarbij de lesgevers veeleer als mentoren optreden en techniek in dienst staat van het beeldend proces.
Op het einde van het traject wordt toegewerkt naar een tentoonstelling op locatie met alle afstuderende leerlingen uit het atelier.
 

Lessenrooster

fotos bij een klas

Gertjan Project douane

Douanekantoor - Gertjan Van Der Hoeven 2016
Ward Delbeke
Nicole De Kezel
Pieter van Besouw
MAC
Nicole De Kezel
MAC
Pieter van Besouw
Marinette Vande Vyvere
Sylvia Oppeneer
Raf Eeckhout
Jan Schelstraete
Lobke De Mesure
Christophe Annys
Katrien Heijse
Ingrid Apers
Micheline Beddeleem
Guido D'Haene
Kristien Van Poecke
André Van Seymortier
studies in ijzerdraad

Website door Academie voor Beeldende Kunst. Juridische informatie en privacy.