Inschrijven

ONLINE INSCHRIJVEN 

INSCHRIJVINGEN schooljaar 2020-2021

Bekijk alvast ons aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen.
 

INSCHRIJVEN AAN HET ONTHAAL

Van 1 tot en met 30 september, elke maandag van 15u00 tot 20u00, elke dinsdag van 16u00 tot 20u00, elke woensdag van 13u30 tot 20u00, elke donderdag van 15u00 tot 20u00, elke vrijdag van 14u00 tot 18u00 en elke zaterdag van 9u00 tot 14u00.

ONLINE INSCHRIJVEN:
 

Maak gebruik van het online inschrijvingssysteem van het Stedelijk Onderwijs Stad Gent. Hiervoor heb je een Mijn Gentprofiel nodig. Dit is een uniek online profiel, te gebruiken bij alle interacties met Stad Gent. Indien je nog geen Mijn Gentprofiel hebt, kan je hier op voorhand jouw eigen profiel aanmaken en dat van jouw gezinsleden.

klik op deze link: MIJN GENTPROFIEL AANMAKEN

Verzamel ter voorbereiding de nodige informatie zoals rijksregisternummer(s), contactinformatie, uw bankrekeningnummer voor eventuele terugbetalingen en indien beschikbaar uw attesten*.

De betaling gebeurt online met uw bankkaart of kredietkaart. 

*Bij online inschrijvingen worden kortingen op basis van leeftijd en bij meerdere gezinsleden onmiddellijk toegekend. Personen die recht hebben op verminderd tarief, hebben de mogelijkheid een geldig attest op te laden bij de online inschrijving. Zodra we jouw attest ontvangen, wordt jouw korting terug betaald. 

Volg stap voor stap de opeenvolgende stadia van jouw online inschrijving. Klik hier voor hulp bij de online inschrijving.

klik op deze link: ONLINE INSCHRIJVEN

Heb je je online ingeschreven? Dan ontang je automatisch de mail "Voorlopige inschrijving confirmatie" om jou te laten weten dat we jouw inschrijvingsaanvraag goed ontvangen hebben. Jouw gegevens worden nu zo snel mogelijk verwerkt. 

De daaropvolgende periode kan je je verwachten aan een bevestigingsmail met als onderwerp "Inschrijving goedgekeurd". Van zodra je deze mail ontvangt, is jouw inschrijving volledig en ben je zeker dat je in september kan starten in het atelier van jouw keuze. 

Online inschrijven is enkel mogelijk als je een Belgisch rijksregisternummer of bis-nummer hebt. We helpen jou graag verder per mail en overschrijving indien dit niet het geval is. 

INSCHRIJVEN AAN HET ONTHAAL

 

Belangrijk is om het secretariaat zo snel mogelijk alle documenten te bezorgen die nodig zijn om je inschrijving volledig af te ronden.

  • Wie een uitpas heeft met kansentarief of recht op vermindering neemt hiervoor contact op en bezorgt alle juiste documenten ten laatste op 30 september. Uitpasnummers of attesten voor verminderd tarief die na 30 september worden binnen gebracht, geven geen recht meer op vermindering!
  • Uitschrijven met terugbetaling van het inschrijvingsgeld is enkel mogelijk tot 30 september. Wie zich uitschrijft na 30 september kan geen terugbetaling meer krijgen van zijn inschrijvingsgeld.
  • Voor kinderen en jongeren die ook ingeschreven zijn aan een academie voor muziek, woord of dans, vragen wij om zo snel mogelijk het inschrijvingsbewijs te bezorgen.
  • Leerlingen die reeds enkele jaren gevolgd hebben op een andere academie moeten hun historiek van reeds gevolgde cursussen bezorgen.
  • Wie een vrijstelling wil aanvragen voor het vak Kunst & Cultuur doet dit VOOR 30 september met een bewijs dat je het vak reeds gevolgd hebt info
  • Leerlingen die willen instappen in cross-over kunnen hier alle info vinden over hoe ze hun aanvraag moeten doen

Voor de opleiding cross-over kan er niet online ingeschreven worden, enkel via mail op acbk@stad.gent

 


TARIEVEN schooljaar 2020-2021:

  -18 jaar 18-24 jaar +24 jaar
Volledig tarief € 81      / € 341
Verminderd tarief € 57 € 157 € 157

note n°1: volwassenen jonger dan 24 jaar hebben automatisch recht op verminderd tarief
note n°2: deze tarieven zijn inclusief het ateliergeld van 13 euro voor kinderen & jongeren en 23 euro voor volwassenen.

Wil je weten of je recht hebt op verminderd tarief van het inschrijvingsgeld?
Bekijk hier de  voorwaarden

Opleidingscheques worden ENKEL aanvaard bij opleidingen die erkend zijn in het kader van betaald educatief verlof en deel uitmaken van een persoonlijk ontwikkelingsplan via loopbaanbegeleiding.
Bekijk hier de website van de VDAB 
 

  -18 jaar -18 jaar 18-24 jaar +24 jaar
    2e gezinslid    
Uitpas met kansentarief € 13,60 € 8,40 € 26,80 € 63,60

note n°1: het betreft een Uitpas met kansentarief voor de inwoners van Gent, Destelbergen, Merelbeke, Melle en Lochristie.  Een Uitpas met kansentarief kan je herkennen aan het nummer op de achterzijde van jouw kaart: wanneer het voorlaatste cijfer 1 is, heb je recht op het kansentarief.
note n°2: Uitpashouders die in aanmerking komen voor het kansentarief nodigen we uit zich in te schrijven via  het onthaal van de academie; je kan hen bereiken op acbk@stad.gent of 09 233 58 26. Dit geeft ons de kans jou meteen de korting toe te kennen waar je recht op hebt. Wens je je toch online in te schrijven, dan storten wij het resterende bedrag terug van zodra je het secretariaat het geldig nummer van Uitpas met kansentarief bezorgt van de in te schrijven leerling(en).
 

 

 

Website door Academie voor Beeldende Kunst. Juridische informatie en privacy.