Fotokunst

FOTOGRAFIE

Iedereen is van nature creatief, maar niet iedereen weet deze competentie zo optimaal mogelijk te benutten.
In de afdeling fotokunst streven we naar de ontwikkeling van een persoonlijke fotografische beeldtaal en visie. Het medium fotografie functioneert hier als een persoonlijk expressiemiddel, waarbij techniek geen doel op zich is, maar het 'beeld' stuurt in dienst van een idee.
 
Fotografen worden hier begeleid naar een autonoom inzicht in wat fotografie is. Eerst werk je vooral aan open opdrachten die helpen om gaandeweg  eigen beelden en ideeën te creëren.
Naarmate de opleiding vordert, fotografeer je meer vanuit persoonlijke denkprocessen. De technische kant van fotografie is voor ons geen doel op zich, wel vormt ze een noodzakelijke onderbouw voor iedereen die de beelden die hij maakt, gericht wil sturen. Ideeën over fotografie moeten kunnen resoneren in vormen, en andersom.
 
Wij leiden auteurs op, mensen die iets te vertellen hebben met de beelden die ze maken. Dat auteurschap is essentieel binnen onze afdeling, iedereen heeft zijn eigen authenticiteit en die eigenheid ontdekken, erkennen en vormgeven binnen het fotografiemedium is onze belangrijkste betrachting.
De open en prikkelende opdrachten die gedurende de opleiding worden aangereikt, zijn er dan ook op gericht  dit diverse potentieel zo breed mogelijk tot ontwikkeling te brengen.
 
Onze opleiding overtuigt door de diverse lichting makers die zij al voortbracht: Elke Boon, Henrdik Braet, Dieter Delathouwer, Filip Dujardin, Gert Jochems, Nick Proot, Studio Edelweiss (Jan Matthys - Mich Van den Berghe), Peter Waterschoot, Sarah Westphal, ... 
Verdere info en beelden van afgestudeerden klik hier.

 

Lessenrooster

fotos bij een klas

afstuderende fotografen Crox
Studenten Fotografie Opleiding 2011-2015

Website door Academie voor Beeldende Kunst. Juridische informatie en privacy.